خط مقدم تولید محتوای سایبر قرآنی باید حوزه و دانشگاهها باشند | ||||
گروه وبلاگ: تشکیل خط مقدم تولید محتوای قرآنی در فضای سایبر باید برعهده نهادهای علمی مانند حوزه و دانشگاهها باشد و دولت به عنوان عقبه این میدان وارد عمل شود.
«حرمتالله خانگلزاده»، وبلاگنویس روحانی «شیعه مذهب برتر» در گفتوگو با خبرگزاری قرآنی ایران(ایکنا)، با تأکید بر حمایتهای غیرمستقیم دولت در فضای مجازی گفت: دولت بهطور مستقیم نباید در این زمینه کاری انجام دهد ولی باید سازمانها و گروههایی را که بهطور جدی در این زمینه وارد عمل شدهاند را حمایت کند. این عضو گروه پرسمان قرآنی همچنین اظهار کرد: بهعنوان یک فعال مجازی با نقش هدایتی دولت بهطور مستقیم مخالف هستم، بلکه باید نقش دولت را بهطور غیرمستقیم و باواسطه برای نهادها و سازمانهایی که در جهت کمک به کاربران تلاش میکنند جستجو کرد. وی بهترین و محکمترین معیار و استاندارد برای محتوای دینی، را مطابقت محتوا با اصول و اندیشههای ناب محمدی دانست و عنوان کرد: تولیدات قرآنی باید براساس دو منبع عظیم قرآن و اهل بیت(ع) ترسیم شوند. این بلاگر روحانی اضافه کرد: اگر محتوایی با این دو منبع الهی مطابقت داشت، یقیناً باعث هدایت خواننده میشود. در غیر اینصورت خواسته یا ناخواسته سبب گمراهی و به ضلالت کشاندن مخاطب خواهد شد. بلاگر «عدل الهی» ادامه داد: آنقدر ناگفتههای دینی داریم که هر چقدر گفته شوند باز هم کم خواهد بود. لذا با تکثر در گفتههای هم عقیده هستم.
وی تصریح کرد: اما در مورد قرائتهای مختلف دینی اینگونه نیست. ما اگر نگاهی به کتابهای دینی از صدر اسلام تا به حال داشته باشیم، متوجه میشویم که تمام این کتب در رشته مورد نظر خودشان تنها یک پیام دارند. اما با توجه به موقعیت زمان و مکان نوع بیان تفاوت میکنند، که این با اختلاف در قرائت فرق میکند. خانگلزاده یادآور شد: در فضای مجازی نیز چنین است. یعنی حرف و گفتار فرقی با هم نمیکنند بلکه با توجه به فضای دنیای مجازی نوع بیان فرق خواهد کرد و در اصل مفهوم دقیقاً مانند آن چیزی است که علمای ما در کتابهای خودشان آوردهاند. این بلاگر روحانی در ارزیابی خود از نقش بلاگران و فعالان دینی در تولید محتوای معنوی و قرآنی به اثرات مثبت این حضور اشاره کرد و گفت: البته نباید به همین حضور اندک قانع شد بلکه باید از حداکثر توانمان برای ترویج علوم و معارف دینی و مذهبی بهره بگیریم. وی با اشاره به مشکلات فضای مجازی ابراز داشت: متأسفانه ما در فضای اینترنت با یک مشکل جدی روبهرو هستیم و آن، عدم حضور جدی و تأثیرگذار قشر فرهیخته و علمی جامعه در فضای اینترنت است. خانگلزاده افزود: بنده معتقدم باید گروهی از اندیشمندان مذهبی ما در رشتههای مختلف علمی در فضای دنیای مجازی حضور داشته و درخطدهی به کاربران مذهبی و بهویژه بلاگران مذهبی نقش ایفاء کنند. |
نظرات شما: نظر